Educăm noua generație în toate domeniile legate de agricultură

Învățământ profesional dual pentru mecanici agricoli

În segmentul economiei agrare în plină dezvoltare, utilajele reprezintă esenta productivităţii. Tocmai de aceea repararea şi întreţinerea utilajelor este esenţială, iar cererea de mecanici agricoli este din ce in ce mai. În aceste condiţii, mecanicul agricol devine un post cheie în orice întreprindere de producţie agricolă.
Însă, cel mai important aspect este că după absolvirea învăţământului profesional dual pentru mecanici agricoli, vei avea un loc de muncă asigurat.

Vezi detalii

Curs practic pentru mecanici agricoli

După absolvirea cursurilor vei putea să asiguri următoarele operaţiuni, în ceea ce priveşte maşinile şi echipamentele agricole:
  • supravegherea,
  • întretinerea,
  • reparaţiile curente,
  • reparatiile capitale.
Pentru că mecanicii agricoli sunt extrem de căutaţi, salariile sunt pe măsură, putând să depăşească 1.000 de euro / lună.

Vezi detalii

Curs practic pentru mașini de
aplicat produse de protecția plantelor

La fel ca şi în celelalte posturi din agricultură, specialiştii în aplicat produse de protecţia plantelor sunt extrem de bine plătiţi.
Iar tu poţi devein uşor, unul dintre ei, urmând cursurile de profil, care se întind pe perioada a 5 zile, la finalul cărora, absolvenţii vor susţine un examen, apoi vor primi certificatul care le atestă competenţele dobândite.
Acest domeniu, cunoscut ca al maşinilor de erbicidat, este unul mult mai vast, care cuprinde şi utilajele cu care se aplică şi insecticide şi fungicide.

Vezi detalii

Curs practic de masini și echipamente
pentru recoltat cereale

Firmele care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, în special cele care accesează proiecte europene, sunt obligate să aibă cel puţin un angajat calificat care să muncească pe utilajele de recoltare mecanizată. În aceste condiţii, găsirea unui loc de muncă pentru combaineri este foarte uşoară, iar salariile sunt de până la 15.000 de lei pe lună.

Combainerul agricol se ocupă cu recoltarea mecanizată a culturilor agricole (cereale păioase, porumb, floarea soarelui, soia, mazăre, plante tehnice, plante furajere legume ş.a.)

Vezi detalii

Pregatire pentru tractoriști rutieriști

Curs pentru tractoristi rutieristi
Meseria de tractorist este una extrem de bine plătită, salariile fiind de peste 15.000 de lei pe lună, şi “se fură”. Tocmai de aceea, pregătirea practică este foarte importantă, absolvenţii cursurilor nostre putând intra direct în câmpul muncii, pentru că utilajele agricole, chiar şi cele main oi, nu mai au nicio necunoscută pentru ei.

Vezi detalii

Curs practic pentru tractoare și utilizarea sistemului GPS pentru tractoare

La fel ca în orice alt domeniu şi în Agricultură se pune un accent major pe productivitate şi eficienţă. În acest sens, reducerea costurilor, reducerea timpului de lucru şi siguranţa controlului asupra activităţilor agricole sunt factori esenţiali.
Toate acestea pot fi atinse cu ajutorul GPS-ului, care a ajuns un sistem indispensabil în mai multe sectoare de activitate.
În agricultură, aceste sisteme de ghidare aduc un nivel de precizie şi control suplimentar, permiţând cunoaşterea poziţiei utilajului şi menţinerea acestuia pe o traiectorie precisă şi repetabilă, chiar şi în condiţii meteo dificile (noapte, praf, pantă sau soluri heterogene).


Vezi detalii

Sprijiniți educația la sat

Direcţionaţi 2% din impozitul pe venit, către Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii.

Este foarte simplu şi nu implică nicio cheltuială, pentru că cele două procente din impozit sunt oricum luate de către stat. Însă, direcţionând aceşti bani către ONG-ul nostru, ajutaţi la dezvoltarea educaţiei în mediul rural şi nu în ultimul rând, la formarea de specialişti în agricultură.

Iată cum puteţi ajuta:
  • Pasul 1 - Completaţi formularul de mai jos:
    Formular 230
  • Pasul 2 – Depune formularul sau trimite-l prin poştă (scrisoare recomandată) la filiala Administraţiei Financiare de care aparţii
    (vezi adresele ANAF) clic aici
Vezi detalii